Over mij

Mijn naam is Jmiaa Bellan. Ik ben geboren in Marokko, in de stad Marrakesh. Op 9-jarige leeftijd ben ik met mijngrootouders  geëmigreerd naar Nederland.

Zodra je begint met leven vanuit je eigen kracht, ga je heel bewust geluk ervaren

Jmiaa Bellan
Over mij

Jmiaa Bellan

In Marokko is het heel gebruikelijk dat kleinkinderen opgroeien bij de grootouders. Dit heeft zo zijn voordelen. Het houdt de grootouders jong en gaat eenzaamheid tegen.

Opgroeien in een vreemd land met andere normen en waarden was voor mij een hele uitdaging. Elke dag werd ik heen en weer geslingerd tussen twee culturen.
Binnenshuis was ik Marokkaanse en buitenshuis Nederlandse. Als klein meisje ging ik met mijn grootmoeder, die de Nederlandse taal niet beheerste, mee naar afspraken met bijvoorbeeld de huisarts. Ik fungeerde daar als tolk en heb dat als onprettig ervaring.
Aarden in Nederland was een heel proces, maar ik heb hierin uiteindelijk een balans kunnen vinden. Ik ben nu een ervaren wereldburger en sta heel bewust in het leven. Alle mooie dingen uit beide culturen hebben mij sterker gemaakt en daar ben ik heel dankbaar voor.

0 0
therapie in twee talen
0 0
Verschillende afgeronde opleidingen

Bellan in praktijk

Binnen mijn praktijk ben ik werkzaam als professioneel intercultureel therapeut.
Ik ben gespecialiseerd in interculturele therapie en spreek zowel Nederlands als Arabisch. In mijn praktijk is iedereen die zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen of een nieuwe balans zoekt in het leven welkom.
 

 Ik ben gestart met Bellan Praktijk om anderen bij moeilijkheden te kunnen helpen en om wat te kunnen betekenen voor met name vrouwen.
Ik help mensen op een laagdrempelige manier.
Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van de kleurrijke vrouwen van de Bollenstreek. Om dit professioneel te kunnen doen, volgde ik verschillende opleidingen op HBO niveau:

Translate »